dissabte, 26 de febrer del 2011

CARNESTOLTES, QUINZE VOLTES

S'apropa Carnestoltes i moltes famílies ja preparen les disfresses per sortir als carrers i participar a les rues dels seus pobles i ciutats. A l'igual que Nadal, són dies esperats pels més petits, doncs convertir-se en "un altre" o "quelcom" diferent a nosaltres per un curt període de temps és, si més no, atractiu.
L'objectiu principal de grans i menuts és, sens dubte, gaudir (que no és poc). Moltes vegades ens oblidem de donar una mínima explicació de l'origen de les festes -potser perquè gairebé totes estan relacionades amb un calendari litúrgic ja en desús i ens fa por caure en l'adoctrinament-. 
Cal recordar que les nostres tradicions, ja siguin d'orígen pagà o religiós, van ser en un altre moment celebracions i costums molt importants pels nostres avantpassats, i que si volem conservar-les, també cal dotar-les del sentit i el respecte que es mereixen. Explicar als nostres joves, nens i nenes com vivien els nostres avis i el per què d'aquells dies farà que les visquin amb més intensitat i enteniment.
Per saber-ne més: 
http://www.xtec.es/~aporta1/costumari/carnaval.htm

http://www.ciutatoci.com/festes/canal.php?Canal=20
http://www.festes.org/directori.php?id=29

http://www.festes.org/articles.php?id=795