diumenge, 11 de desembre del 2011

ELS REIS D'IGUALADA

Fa pocs dies, parlant amb en Jordi Vivancos -igualadí i un bon amic- m'explicava que a Igualada, la capital de l'Anoia, l'arribada de Ses Majestats és un esdeveniment molt especial. Després de la cavalgada, la nit màgica continua, i en dues hores, uns 700 patges i patgesses porten els regals en els domicilis dels nens i nenes de la vila, tenint aquests l'oportunitat de rebre un patge reial a casa seva. 
Però el patge més esperat és el PATGE FARUK, que arriba el 28 de desembre, i que havent donat un amable discurs, explica que porta dos llibres: un de blanc i un de negre. En el blanc, consten els noms d'aquells nens i nenes que s'han portat bé, i en el negre, els noms dels nens i nenes que encara han de millorar. I recorda que encara poden fer-ho fins el dia 5 de gener. També envia missatges personalitzats per la ràdio local!
Els adults d'Igualada recorden amb nostàlgia aquests dies, i col·laboren amb Ses Majestats perquè els més petits puguin gaudir d'un moment únic.

4 comentaris:

PAUSUS ha dit...

Muchas gracias Noe por la información, no sabia de esta tradición y eso que vivo en Igualada... el niño todavia es pequeño y podria traumatizarse si de pronto por la noche entra en casa un señor con esos sombreros y esas barbas, da un poco de miedo el rei negro en la foto... pero gracias igualmente.

Joel Artigas ha dit...

Je je! Gràcies per compartir aquesta tradició tan bonica Noemí. Jo tampoc la coneixia.

Salutacions!

Noemí Fernández Selva ha dit...

Oi que és especial? Els igualadins la recorden amb molt d'afecte.
Pau, tienes razón: es mejor esperar un poco a que el peque entienda más de la fiesta de Reyes (el Rei Negro sí que da un poco de miedo, jeje!)
Salutacions a tots dos!

Noemí Fernández Selva ha dit...

Ja ha arribat el Patge Faruk!!
http://www.anoiadiari.cat/noticia/12568/arriba-el-patge-faruk-comenca-la-il-lusio